Bvc och annat skoj :)

Va på BVC i Tisdags, Tove hade då gått upp 300g sen sist och vägen nu 3900g.. Hon är 52cm lång och huvudomfånget ligger på 35,8cm.. Stora tjejen :)
Va på BVC igår igen då hon är otröstlig ibland, spänner magen och grymtar konstigt.. Och så klart va hon hur go och lugn som hellst när doktorn tittade på henne.. Sa iget när han kände å klämde på magen.. Och de e ju bra visserligen.. :) Kanske e de dropparna som hjälpt lite!?

Men inatt va hon likadan igen.. Men de va väl lite bättre, men segt ändå :( Fast nu har hon fisit en del så de e väl kanske massagen och dropparna som gör sitt ;)
Just nu sover hon sött i soffan här sidan om mig :) Jag badade henne innan med och sen fick hon sitta i babysittern och prata lite medans jag duschade :) Fast de blev ju tråkigt, så hon blev lite ledsen när jag precis va klar.. Då kom mysan till undsättning ;) Hon jamade som hon brukar och så tog hon tassen på ena benet och bet (BET!!) henne i byxbebet!? Precis som om hon ville dra ner henne på golvet till sig och trösta :O För babysitterna gungar ju när man rör den och de gillade hon inte, katten alltså ;)
Men när jag torkat mig så blev allt bra igen ;) Så fick hon mat och somnade :)

Nu har jag hunnit städa lite med... Dammsugat, plockat undan lite och tagit hand om disken.. Skönt att de e klart så slipper man göra de sen ju och vill ha de gjort idag så vi slipper åka iväg och de ser ut såhär.. Skönt att komma hem till ett städat hem ju! :)
Börja packa idag med kanske :P Kan ju vara på tiden då vi åker tidigt imon bitti.. ;)

Men nu ska jag nog lägga mig en snabbis på soffan :) Men inte säkert jag hinner ligga ner så länge då de snart e dags för mat igen för mini :)


15 dagar

Nu är min lilla prinsessa hela 15 dagar gammal.. Vart har den tiden tagit vägen tro?? Hon ändras varje dag och blir större och större :)
Imon e de dags för BVC igen så då får vi se vad som hänt sen sist :) <3

Igår ställde jag mig på vågen igen, första gången sen innan förlossningen.. När jag skrev in mig på MVC vägde jag 64kg.. Igår visade vågen 67,5kg.. Så inte mkt kvar till inskrivningsvikten :D Härligt!! Då man inte gör några större insatser för att bli av med kilona så e de ju kanon efter bara 2 veckor!! :)

Hade ett litet (läs: stoooort) skrik-maraton innan.. ingen hit att vakna och vara hungrig och ha bajsat ner sig så mkt att man måste bada sig ren.. Då blir man ledsen ju!! Men jag löste de med.. Så nu e hon ren och fin igen och håller på att äta :) Min lilla älskling :D

Om jag skulle fixa ngt att äta med? Men vad? Orkar ju inte göra ngt avancerat då de ändå bara e jag som ska äta.. Hmm.. Godisskålen ser otroligt lockande ut!! ;)
Har ju blivit bortskämd med lagad mat, färdig serverad på tallriken nu i 5 dagar :O Man vänjer sig fort kan ni tro!! Men åter till verkligheten nu då ja.. Hehe..

Hann med att ta disken och dammsuga medans prinsessan sov en snabbis på soffan.. Men som vanligt så vaknar hon ju efter en stund då hon inte ligger i min famn.. Men jag hann med de jag va tvungen att göra och lite till :) Vi sov ju en stund på soffan innan med så man e lite piggare nu iaf :)

Inte bra att sova i draget från fönstret har jag märkt!! Jag e förkyld :(

Äntligen här!! :)

På dagen den 3:e började jag få lite mer onda sammandragningar och på eftemiddagen börade värkarna.. Jag vågade såklart inte hoppas.. Då jag haft lite känningar ett tag och de inte hänt ngt av de..
Men nu så va de på riktigt :)
Fram på kvällen brjade de göra riktigt ont (tyckte jag då,hehe), så vid 20 tiden ringde jag förlossnigen och pratade med dom.. I och med jag hade gått 8 dagar över tiden med, bättre å ringa en gång för mkt än e gång för lite ju ;)
Jag va välkommen om jag kände jag behövde in då jag inte orkade mer och ville bli undersökt.. Som dom säkerligen säger till alla ;)
Hade då värkar med allt mellan 2-8 minuter mellan och som varade i 1½ min - 3 min..
Vi åkte inte direkt, vi (läs: per) skulle äta och duscha och jag kände väl som så att jag ville inte åka in för att sen bli hemskickad igen. Nu ville jag ju ha bebis!!

Jag hann till och med att dammsuga!! Men fick ju dock pausa fyra gånger då jag fick värkar mellan ;) Men så skönt de a när vi kom hem sen och de va ny städat på golven :)

Vi kom fram till förlossningen vid 23.30.. Där lyssnade BM på bebis hjärtljud, som va lite höga.. Men annars verkade allt bra med bebis.. Jag blev undersökt och de visade sig att jag va öppen 3 cm.. Fick ställa mig i duschen med nå vibrerande massage munstycke.. Hjälpte en del men dock inte fullt ut..

Vid 01.30 va ja färdig duschad och ombytt så då fick vi ett förlossningsrum.. Där fann jag en ny vän!! Lustgasen :)
När klockan va 03 blev jag undersökt igen, bara öppnat mig 1cm till, till 4cm.. BM tyckte de va lite sakta så hon tänkte ta vattnet för att skynda på de lite.. Även för att få bättre koll på bebis, då hjärtljuden inte registrerdes hela tiden..
Så 03.15 togs vattnet och elektroden sattes..

Efter de kom värkarna mer regelbundet och tätare.. Och gjorde ONDARE.. När jag blev undesökt igen kl. 05.00 så va jag öppen 6cm.. Då pratades de om ryggbedövniong och att narkosläkaren skullekomma till en tjej i rummet sidan om men han va upptagen och kunde inte komma ner förren tiigast 45 min senare.. Men de va för lång tid konstaterades de..
Så jag blev erbjuden "västerviks metoden" då dom hade en bra läkare på plats på förlossningen redan.. Så de tackade jag för :)
Ville ju egentligen inte ha ryggbedövningen så :P Och om inte "västerviks metoden" skulle fungera kunde jag ju få den sen när narkosläkaren kommit..

Sen vet jag inte riktigt klockslag längre ;) Men tror att de va runt 06-06.30 som jag blev udersökt näta gång.. Och då a jag fullt öppen, hade bara en liten kant kvar (eller hur man säger, hehe).. Så inte krysta ännu, fast jag käde att de tryckte på en del.. Men de va bara att bita ihop och försöka att inte göra de.. Hur lätt de nu e, när de e kroppen som krystar och inte jag!! Hehe..
Runt 06.45 tvingade jag per att ringa på personalen igen.. (dom hann knappt ut ur rummet innan han fick ringa igen :P Haha..) Så han tycte nog de va lite pinsamt ;)
Men sen upptäckte dom ju att huvudet va påväg.. Och de sa jag ju!! Bara de att huvudet hann åka tillbaka innan dom hann se de innan och så tyckte dom ju fortfarande att där va en kant kvar.. Men den va ju borta ;) Och krystvärkarna hade ju kommit..

Vår lilla tjej, TOVE, är född klockan 07.02 den 4/7-10.. Hon vägde 3415 gram, 48 cm lång och huvudomfånget var 34 cm :)

Efteråt fick jag veta att när per vart ute å rökt dåfram på morgonen så hade han pratat med vår BM och ho tyckte då att de kunde dröja fram till fm innan bebis skulle komma.. Då de brukar ta tid.. BRUKAR!! e va väl därföringen trodde mig då jag sa at huvudet snart a ute osv.. Dom tycktede gick väldigt snabbt efter jag fått bedövningen.. Då jag slappnade av mer.. Så den fugerade super!! Efter bara ett par värkar va den bra :) Ochden varade i lite mer än en timme, 1½ typ.. Men sen kom ju krystvärkarna med så inte konstigt de gjorde ont och jag inte kunde stå emot längre ;)

Vi fick vänta 9 dagar längre, hon föddes på BF+9.. Men de va värt varenda smärta!! Den känslan man får uppleva när bebisen kommit ut och den kommer up på bröstetär obeskrvlig.. De går inte att förkara!! Och de kan nog per med intyga.. Allt släpper och man överöses med en massa känslor man nte känt förut..
Så visst få man mersmak, men nu ska vi bara njuta av vår lilla familj och ha de bra :)

Tove är en riktg goding, i stort behov av närhe och mina bröst.. Hade hon fått bestämma hade hon legat med min bröstvårta i munnen hela tiden ;) Mamma och pappas älskling :) Jag har ju till och med fått ett rejält sugmärke på bröstet då hon tog sidan om igår natt :O Opps! Hehe

Då hon tog bröstet och läkarundersökningen inte visade några fel på henne bestämde vi att vi skulle åka hem.. Läkaren kom och tittade på henne lite över klockan 14 samma dag hon är född.. Sen va debara att vänta på BM som skulle informera och prata med oss innan vi fick åka hem.. Vi v hemma vid 15.30 tror jag :) Skönt de!!
Lugnast att vara hemma liksom..

Ska till BB på fredag för PKU-test eller vad de nu hette och hörsel test och lite sånt..

Vi badade henne för första gången igår kväll, de va inte jätte poppis.. Men gick rättbra ändå tyckte jag :) Sen att hon först visade sin uppskattning genom att kissa på sin mamma och sen när vi va färdig badade och hade virat in henne i handduken så bajsade hon både i handduen, på sin mamma och på skötbordet :O Inte alltid man skrattar när man både blir kissad och bajsad på ;) Haha

Här kommer ett par bilder på vå håriga tjej :)Idag kommer Toves farmor och farbröder på besök :)


Denna dag..

Just nu visar temp-mätaren 32,5 grader där ute, I SKUGGAN!! De e varmt.. Men de e ju å andra sidan skönt med.. Men när jag sitter i solen är de ngn inne i magen som skruvar lite på sig ;) Men jag sa till DEN att om DEN kommer ut så LOVAR JAG att DEN ska få ligga svalt och skönt i vagnen I SKUGGAN.. Men än har de inte hänt ngt, så DEN tror väl inte att jag pratar sanning :( Synd!!

Vi ar BARA 26,6 grader här inne.. *PUST* Men jag kom på vad som felade med fönstret som inte gick att öppna häromdagen.. Jag kan ju säga såhär, Det är en stooooor fördel om HASPEN man fäster fönstret med när man har de öppet INTE sitter ivägen när man ska öppna fönstret ;) Haha..
Så senare ikväll ska de öppnas!! Har haft öppe i sovrummet hela dagen, då soen ändå försvinner på den sidan på förmiddagen.. Men där e ändå 24,5 grader inne.. Men de e ju svalare än i övriga huset så alltid nåt ;)

Idag gick jag inte upp förren 11, men inte är jag pigare för de.. Ögonen svider och rinner så trött jag är.. Kommer inte bebis innan måndag då jag ska till BM ska jag prata med henne.. Orkar verkligen inte mer nu!!
Men får väl se om D har rätt först, ha sa ju att bebis skulle komma antingen den 3/6 eller den 3/7.. Vilket är imon.. Hoppas på de nu iaf :) Hehe..

Annars idag har de väl inte hänt så mkt, som vanligt.. Suttit här har jag gjort, lagat lunch och idag blev de stekt köttfärslimpa från igår och nypotatis/färskpotatis :) Även en klick gräddfil :)
Jag kokade massor med potatis så imon eller ikväl blir de stekt potatis :) Mums!

Jag har tagit min dagliga rutt med dammsugaren med, men de sns inte här vid dtorn ;) hehe.. Har ju smällt en del flugor sen ag dammsög efter lunch :P

Satt ute en stund precis efter lunch med, men dock i skuggan.. :P Satt en stund i solen senare och de va skönt de med :) Bränns lite lagom bra ;) Haha.. MYYYYYYS!! :D

När hjärtat skulle ut å mjölka tog jag bilen bort dit och tvättade den :) Så nu e den nytvättad med :)

Sen blev de en SVAL dusch, då de blev rätt varmt att tvätta bilen och sitta i solen :)

HAHAHA, idag när vi satt ute på trappan, jag och Per.. Så kollade han lite konstigt på mig och frågade hur min navel såg ut!? Hihi.. Men godmorgon yxskaft tänkte jag ;) Den har ju stått rakt ut ganska länge nu :P
De bevisade ju bara att KILLAR INTE HAR KOLL :O Hehe <3<3

Får se vad som händer sen.. Hade ju vart kul om de hänt ngt..

Vecka 42, BF+7

Vecka 42
Du: Oj oj oj...fortfarande ingen bebis? Du kanske tror att du ska förbli gravid för resten av ditt liv? Nejdå... Din barnmorska kanske har pratat med dig om igångsättning? Isåfall kan det bli aktuellt nu. Självklart är det tråkigt att vänta men se det som en möjlighet för din bebis att få växa till sig ytterligare och bli starkare inför förlossningen.
Bebisen: Antagligen lite otålig den med...

Jaha, ännu ingen bebis... Har ju fått en tid hos BM på måndag och den lär jag väl med största sannolikhet inte missa :( Men får väl tänka positivt, INNAN den 15:e juli har vi vår älskade bebs hos oss :D

Här har ni magen i V.41+0 (42)


Så vad händer annars idag då? Träffa vänner? Kanske :) Får se..
Jag ska nog iväg och se om de finns ngn barnpool, sån uppblåsbar liten sak.. Så jag kan ligga i den ett tag.. VARMT!!


Ny månad, JULI!! :O

Ojoj, va tiden går!! Vi trodde väl eller hade iaf hoppats på att när denna månad kom så skulle vi ha en liten att gosa med och gå promenader med i vagnen.. Men tji fick vi!! För ingen bebis än och nu e ju juni slut som sagt..
Men som BM sa sist så kommer vi ju ha en bebis hos oss SENAST den 15:e juli.. Men dagarna går ju sjukt långsamt så att se så "långt" fram känns som en omöjlighet ;) Men innan ar ju 2 veckor bara swichat (stavning!?) förbi så de ska nog gå bra ändå, tror jag ;)
Och förhoppningsvis säter de igång av sig själv snart!! Fast de inte känns så nu, men de kan ju komma när man minst anar de!! Bara de e ju jobbigt, att inte alls ha ngn aning om ngt längre..
MEN jag är ju inte ensam, fler som bara går å väntar på sina små knyten.. Snart så, SNART!! :)

Näe nu ska jag lägga mig på soffan och inte göra ngt alls :) Ta foto på bilen sen med :D

Foton :)

Bild nummer 1: Magen, V.40+6 (41).. Slutet av en sammandraning ;)
Bild nummer 2: Jaaag ;)


Bild nummer 3: Mysan, man ser de inte så tydligt men hon ligger på min höft/sida :) Hon brukar sova sådär :)
~~~~~~

Har nyss plockat lite där uppe, vikt in tvätt i garderoberna och lite sånt.. Ska snart ta å dammsuga med, men känns inte så jätte-lönt i och med alla flugor vi slår ihjäl varje dag..
Men de e så mkt skönare att dammsuga varje dag än som att man låter de gå ett par dagar, blir ju mer skit då ;) Går mkt fortare att göra såhär :)


Ny bil :)

Igårkväll hämtade vi vår nya bil :) Fin den är!! :) Vi tar nog bilder på den ikväll eller nåt, så ni får se :)
Jag har nyss kopplat in bilbarnstolen i den och flyttat över BB-väskanoch lite smått och gott.. Inte för de känns så brådskande men jag hade inget annat att göra!!!
Får se om vi ändrar plts på bilstolen sen eller o vi ska ha kvar den där jag satte den nu.. Beror lite på omde BARA e jag som ska köra bilen eller inte, för om de BARA e jag så kan vi ha bilstolen bakom förarsätet.. Men om några lååååånga människor ska köra bilenså går inte de, då mosar/trycker dom ihop bilstolen.. Den liksom lyfter från golvet då och de känns ju INTE bra!! Men ska prata med hjärtat om de sen :)

Hade vart trevligt att åka iväg och besöka vänner idag, ska nock prata med hjärtat och e vad han säger ;) Annars e väl risken/chansen väldigt stor att jag åker själv :D hihi.. Risk va nog fel ord ;) Haha, då lät de ju negativt och de va de ju INTE :)
Men jag känner liksom att jag vill hitta å ngt då de ändå inte kommer ngn bebis.. Jag hade helst velat åkt till min Dessie gumma eller pappsen.. Men de e väl inte så klokt kanske, men de had nog satt igång förlossningen om inget annat ;) Bara för att jag inte e nära hemma liksom :D Men e nog ingen bra idé ändå :(

RSS 2.0