Vecka 35,36,37 :)

Har ju inte varit här inne på ett tag så nu blir de lite samlade inlägg ist ;)
Vecka 35
Du: Barnet är nu mycket uppmärksamt på dina känslor och sinnesstämningar genom de hormoner som avsöndras i din kropp och når fostret via moderkakan.
Bebisen: Vikt- och längdvariationerna är mycket stora nu men normalt väger bebisen ungefär 1,9 - 2,5 kg och är ca 45 cm lång.
Vecka 36
Du: Livmodern fyller nu nästan hela bukhålan och når upp till strax under revbenen. Du känner kanske hur livmodern ”sjunker” då barnets huvud ställer in sig i bäckenöppningen och när detta sker blir det oftast mycket lättare att andas. Trycket på magsäcken från livmodern kan leda till halsbränna, framför allt om du ligger på rygg. Bäckenet vidgar sig och smärtor i bakre bäckenfogarna samt i blygdbensfogen framtill är vanliga.
Bebisen: Barnet är nu cirka 47 cm långt och väger runt 2,7 kg. En del barn är inte större än så här när dom föds, andra bebisar kan väga så mycket som 2 kg + mer.
Vecka 37
Du: Nu närmar sig förlossningen och det är dags att börja ladda. Ät kolhydratrik mat och försök att vila mycket. Om du inte har packat din BB-väska så är det absolut dags att göra det nu. Normalt ligger bebisen med huvudet nedåt nu, men en del bebisar lägger sig med rumpan nedåt eller på tvären. Då kan det vara dags för vändningsförsök. Fosterhinnan riskerar nu att spricka och om du känner att vattnet går bör du genast ringa förlossningen.
Bebisen: Barnet är såpass stort nu att det inte finns plats att vända sig längre. Kroppen är knubbig och hjärnans aktiviteter blir mer och mer organiserade och medvetandet är väl etablerat. Ögonrörelserna är koordinerade och synen förbättras.
~~~~~~~~
Här är bilderna som blivit missade.. Bild nr. 1 & 2 är från V.35. Bild nr. 2 & 3 & 4 är från V.36 och bild nr. 5 & 6 & 7 är från V.37..

Är de bara jag som tkr att magen blivit mindre?? Hmm.. ;)
~~~~~~~~~~
BM- besök i V.35
Allt va bra och bebisen ligger med huvudet neråt i "kanalen".. Men det är fortfarande rörligt..
Bltr: 120/70
SF-mått: 32cm
Hjärtljud: 137
BM- besök i V.37
Allt va bra även denna gång med både bebisen och mig.. :) Bebisen ligger fortfarande med huvudet neråt men de har "kanat" ännu lite längre ner.. BM sa att de i princip var fixerat, men ännu pytte lite ruckbart.. Hon sa även att hon trodde att de skulle förbli såhär tills förlossningen.. Återstår att se, ska dit igen om två veckor iaf :) ONT gjorde de då hon skulle känna efter vart huvudet låg iaf och stoooor skillnad när jag andades som man "ska" eller som vanligt.. AJAJAJ!!
Bltr: 110/80
Blodvärde: 135
Blodsocker: 5,6
SF-mått: 33cm, knappt..
Hjärtljud: 130, men när BM tryckte på bebis så den flyttade sig gick de upp på 150 som de brukar ligga på..
Bebisen rör ju inte sig alls nu, knappt.. Får en fot på revbenen eller i sidan och även då den trycker upp rumpan.. Men annars ligger den rätt så stilla nu.. Inte så mkt plats kvar ju ;)

Sista gången på föräldraträffen imon.. Innan de ska jag och M äta lite lunch :) Ska komma ihåg att ta med mig TNS- apparaten med..
Va ju hos sjukgymnasten och fick info om hur jag kan använda den till förlossningen.. Så de känns super att ha de avklarat så man vet lite hur de fungerar då..

Har monterat bilstolen i bilen med, men ska dock flytta över den till passagerar sidan (bak) då per inte kan köra bilen annars.. Han tyckte de gick men han mosar upp hela stolen så den lyfter med stödpinnen från golvet.. Känns inte så bra.. Så den får vara på andra sidan ist..

I övrigt mår jag bra.. Har en molande värk i nedre delen av magen i princip hela dagarna, massa sammandragningar och vissa som går ut i rygg och ner i beben.. Förvärkar heter de kanske då!? Massa olika namn och begrepp.. Aja skit i de :P Hehe..
Men nu e de ju inte så långt kvar heller så de e ju skönt att de händer ngt :)

Vagnen är kommen till företaget jag beställde den ifrån.. Dom skulle skicka den vidare i eftermiddag.. Så får se när den landar på min trappa :) Den ska ju skickas hem till mig med schenkerbuss eller vad de nu va :P Skönt de!! :) Så nu e vi helt redo för bebisens ankomst :)

Va ju på ikea häromdagen och handlade för presentkortet vi fick i julas :)
* Badbalja
* Påslakanset
* Dra-på-lakan
* Kärklappar
* Reflexer
* Förvaringslådor till skötbordet
De va nog allt vi köpte, näe Per köpte en termos med så han kan ha varmt kaffe i traktorn ;) haha.. handlade för ca 500 så har lite drygt 450:- kvar på presentkortet att handla för en annan gång :)

Min havandeskapspenning gick igenom också, så de e skönt :)


Kommentarer
Postat av: Anna

Mysigt att få handla till bebis!!Kram

2010-06-01 @ 20:27:58
URL: http://trollistrollmorsan.bloggspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0